Laks med spinatkrem, ovnsbakt potet og pastinakk og granateple

Laks med spinatkrem, ovnsbakt potet og pastinakk og granateple

3.96 (76)
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Pastinakk
1 stk
Poteter
400 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Spinat
100 g
Lime
1 stk
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Granateple
1 stk
Bakepapir (kan sløyfes)
Olje
Salt
Pepper
Olivenolje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grillvær? Grill fisken i stedet for å steke den!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell pastinakken, og kutt den i grove biter. Kutt potetene i båter. Ha grønnsakene over på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 25-30 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skrell og knus hvitløken med flatsiden av kniven. Skyll spinaten. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek spinaten og hvitløken i ca. 3 minutter, til spinaten faller sammen i pannen. Kjør spinaten, hvitløken, 1 ss olivenolje og 1 dl vann sammen til en glatt krem med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt, pepper og litt saft fra limen.
Ha litt ny olje i pannen du brukte til spinaten, og varm den opp til høy varme. Stek fisken i 2-3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
Del granateplet i to, bank ut innmaten, og ha den i en skål for servering.
633 kcal. Protein: 39 g. Karbohydrater: 40 g. Fett: 33 g. *Hvorav mettet fett: 6 g.
Vel bekomme!