Tomatisert fiskesuppe med sei, vårløk og reker

Tomatisert fiskesuppe med sei, vårløk og reker

Ny oppskrift
Under 25 min
10 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Skalldyr
    ·
  • Fisk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrøtter
200 g
Sellerirot
1 bit
(Selleri)
Tomatpuré
2 ss
Hakkede tomater
1 boks
Fiskebuljong
2 pakke
(Fisk)
Seifilet
450 g
(Fisk)
Vårløk
1 pakke
Reker
1 pakke
(Skalldyr)
Salt
Pepper
Olje
Olivenolje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til med litt ekstra krydder i suppen for en sterkere smak, og gjerne litt brød!

Finhakk løken, og skrell og finhakk hvitløken. Skrell gulrøttene og selleriroten, og riv grønnsakene på et rivjern.
Varm opp en stor kjele med litt olje til middels høy varme. Stek grønnsakene fra forrige punkt i 2-3 minutter. Tilsett 2 ss tomatpuré, og rør godt. Ha i de hakkede tomatene, 10 dl vann og fiskebuljongen. La det småkoke i ca. 10 minutter. Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender. Ha suppen tilbake i kjelen, og kok opp. Spe med mer vann om du ønsker en tynnere konsistens. Smak til med pepper og eventuelt salt.
Skjær fisken i terninger. Skyll vårløken, og kutt den i skiver.
Ha fisketerningene i suppen, og la dem trekke i 4-6 minutter, til fisken er gjennomkokt.
Topp suppen med vårløken og rekene, og drypp over litt olivenolje.
Vel bekomme!