Granatepletabbouleh med falafeler, ovnsbakt blomkål og tyrkisk krydderyoghurt

Granatepletabbouleh med falafeler, ovnsbakt blomkål og tyrkisk krydderyoghurt

4 (90)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Yoghurt naturell
1 pakke
(Melk, Laktose)
Tyrkisk krydder
1 pakke
Fullkornscouscous
½ pakke
(Hvete)
Rødløk
½ stk
Bladpersille
1 bunt
Granateple
1 stk
Grønt eple
1 stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Falafeler
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
585 kcal
Fett:
19 g
Karbohydrater:
80 g
Protein:
24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne blomkålbåtene med litt av granateplekjernene og den finhakkede persillen for et ekstra innbydende resultat.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Fordel brokkoli- og blomkålbukettene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og kryddermiksen. Stek brokkoli- og blomkålbukettene i ovnen i omtrent 15 minutter.
Tilbered halvparten av pakken med couscous som anvist på pakken.
 Ha yoghurten i en liten serveringsskål, og smak til med det tyrkiske krydderet og salt. La yoghurten stå på benken frem til servering.
 Skrell og finhakk rødløken. Skyll og finhakk persillen. Del granateplet i to, og bank eller plukk ut granateplekjernene i en skål. Skyll og kutt eplet i små terninger. Bland sammen den ferdigkokte couscousen, rødløken, persillen, granateplekjernene og eplet i en salatbolle. Smak til med 1 ss olivenolje, saften fra halve sitronen, litt salt og pepper.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falafelene i 3–4 minutter, eller til de er gjennomvarme. 
Vel bekomme!