Granatepletabbouleh med falafeler, ovnsbakt blomkål og tyrkisk krydderyoghurt
4 (90)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Persillade
1 pakke
Yoghurt naturell
1 pakke
Tyrkisk krydder
1 pakke
Fullkornscouscous
½ pakke
Rødløk
½ stk
Bladpersille
1 bunt
Granateple
1 stk
Grønt eple
1 stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Falafeler
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 585 kcal
- Fett:
- 19 g
- Karbohydrater:
- 80 g
- Protein:
- 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp gjerne blomkålbåtene med litt av granateplekjernene og den finhakkede persillen for et ekstra innbydende resultat.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Fordel brokkoli- og blomkålbukettene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og kryddermiksen. Stek brokkoli- og blomkålbukettene i ovnen i omtrent 15 minutter.
Tilbered halvparten av pakken med couscous som anvist på pakken.
Ha yoghurten i en liten serveringsskål, og smak til med det tyrkiske krydderet og salt. La yoghurten stå på benken frem til servering.
Skrell og finhakk rødløken. Skyll og finhakk persillen. Del granateplet i to, og bank eller plukk ut granateplekjernene i en skål. Skyll og kutt eplet i små terninger. Bland sammen den ferdigkokte couscousen, rødløken, persillen, granateplekjernene og eplet i en salatbolle. Smak til med 1 ss olivenolje, saften fra halve sitronen, litt salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falafelene i 3–4 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Vel bekomme!