Fargerik salat med storfestrimler, søtpotet, avokado, sukkererter og fetaost
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Balsamico- eller eplesidereddik
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Søtpotet
1 stk
Sukkererter
1 pakke
Hjertesalat
2 stk
Avokado
1 stk
Fetaost
1 pakke
Rødløk
1 stk
Storfestrimler
600 g
Middelhavskrydder
1 pakke
Balsamico- eller eplesidereddik
2 ss
Olje
2 ss
Salt
Pepper
Olivenolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server med litt godt brød til!
Skrell søtpoteten og kutt den i terninger. Kok søtpotetterningene i lettsaltet vann i ca. 10 minutter, til de er møre. Kok sukkerertene sammen med søtpotetterningene de siste ca. 2 minuttene av koketiden. Avkjøl de ferdigkokte grønnsakene i iskaldt vann.
Skyll hjertesalatene og del dem i biter. Kutt avokadoen i to, fjern stenen og skrap ut avokadokjøttet med en skje. Kutt avokadokjøttet og fetaosten i terninger, og kutt rødløken i tynne skiver. Sil vannet av søtpotetterningene og sukkerertene, og bland alle grønnsakene sammen i en stor salatbolle.
Bland sammen 2 ss balsamico- eller eplesidereddik, 2 ss olivenolje og litt salt og pepper i en skål.
Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Stek storfestrimlene i 1-2 minutter på hver side. Krydre med middelhavskrydderet og litt salt og pepper underveis.
Vend storfestrimlene og dressingen inn i salaten, og server!
Vel bekomme!