Rask og enkel fiskesuppe med torsk, rotgrønnsaker og purreløk
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
Sellerirot
300 g
Pastinakk
1 stk
Gulrøtter
400 g
Purreløk
1 stk
Gul løk
1 stk
Torskefilet
750 g
Fiskebuljong
1 pakke
Lett matfløte
3 dl
Sitron
1 stk
Olje
Smør
3 ss
Hvetemel
3 ss
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne suppen kan varieres i det uendelige. Nyt den utover våren og sommeren tilsatt skalldyr i sesong!
Skrell og kutt selleriroten, pastinakken og gulrøttene i staver. Skyll purreløken og kutt den i skiver, og grovhakk løken.
Skjær fisken i grove biter.
Stek rotgrønnsakene, løken og purreløken i litt olje til løken er blank.
Kok opp 8 dl vann og fiskebuljongen i en kjele.
Smelt 3 ss smør i en kjele. Ta kjelen av platen og visp inn 3 ss hvetemel. Spe på med buljongvannet fra punkt 3, litt og litt, mens du rører godt. Tilsett deretter matfløten og grønnsakene fra punkt 2, og gi det hele et oppkok.
Ta kjelen av platen og tilsett fisken. La fisken trekke i ca. 5 minutter, til den begynner å flake seg. Smak til med salt, pepper og saft fra sitronen, og server!
Vel bekomme!