Tempurabowl med svart ris og asparges, syrlig rødkål, edamamebønner og chilimajones
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- sukker
- vann
Svart ris
125 g
Tempurasei
330 g
Asparges
100 g
Edamamebønner
1 pakke
Finsnittet rødkål
100 g
Lime
½ stk
Vann
4 ss
Sukker
1 ts
Reddiker
½–1 pakke
Lime
½ stk
Kimchiristede sesamfrø
2 pakke
Chilimajones
½–1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 803 kcal
- Fett:
- 35 g
- Karbohydrater:
- 84 g
- Protein:
- 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne med soyasaus, frisk koriander og hakket frisk eller tørket rød chili for en ekstra god smak av det asiatiske kjøkkenet.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Kok risen etter anvisningen på pakken.
Fordel fisken utover et stekebrett med bakepapir. Stek brettet midt i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til fisken er gjennomvarm og paneringen er sprø. Snu fisken en gang underveis i steketiden for sprøere panering.
Brekk av den nederste trevlete delen av aspargesene. Kutt aspargesene i tykke skiver på skrå. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek aspargesene i 1 minutt. Tilsett edamamebønnene, og stek videre i 1 minutt. Krydre med litt salt, og ha grønnsakene over i en skål.
Varm opp stekepannen fra punkt 4 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødkålen i 2 minutter, uten at den får farge. Tilsett saft fra ½ lime, 4 ss vann og 1 ts sukker. Stek det hele i 2–3 minutter, til væsken har trukket inn i kålen. Smak til med salt.
Skyll og rens reddikene og kutt dem i tynne skiver. Kutt limen i båter. Fordel risen, tempurafisken, rødkålen, aspargesene, bønnene og reddikskivene i skåler. Topp retten med sesamfrøene, chilimajonesen og litt saft fra limebåtene. God middag!
Vel bekomme!