Glutenfri
Vegetar
Meksikanske maistortillaer
med crispy halloumi, chipotlestekt sopp og tomat- og løksalsaNy oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie
- olivenolje
- olje
- salt
Tomat
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Olivenolje
1 ss
Agurk
½ stk
Minisjampinjong
200 g
Chipotlemiks
½ pakke
Maistortillaer
10 stk
Halloumi
200 g
Lime
½ stk
Lettrømme
150 g
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 805 kcal
- Fett:
- 49 g
- Karbohydrater:
- 56 g
- Protein:
- 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server retten med syltet jalapeño.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt tomaten i små terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og finhakk korianderen. Bland sammen tomatterningene, løken og halvparten av korianderen i en skål. Smak til med saft halve fra limen, 1 ss olivenolje og salt.
Skyll og kutt ønsket mengde av agurken i tynne staver. Ha agurkstavene i en serveringsskål.
Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen. Skru ned varmen til middels varme, og ha i chipotlemiksen og litt salt. Stek det hele i omtrent 1 minutt. Hold den chipotlestekte soppen varm frem til servering.
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
Skjær halloumien i tynne staver. Varm opp stekepannen fra punkt 4 til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek halloumien i 2–3 minutter på hver side, eller til den har en gyllen stekeskorpe.
Del resten av limen i båter, og server limebåtene, rømmen og resten av korianderen til retten.
Vel bekomme!