Bakt hyse med blomkålkrem og stekte grønnsaker med bacon
Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Blomkål
1 stk
Pastinakk
1 stk
Rosenkål
200 g
Hysefilet
375 g
Baconterninger
100 g
Koriander og kruspersille
1/2 pakke
Melk
1 dl
Olje
Salt
Pepper
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fjern de ytterste bladene på rosenkålene om de er stygge.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt blomkålen i buketter. Kok blomkålbukettene i en kjele med vann og litt salt i 10-15 minutter, til de er gjennomkokte.
Skrell pastinakken, og kutt den i terninger. Kutt rosenkålene i to.
Ha fisken i en ildfast form, drypp over litt olje, og krydre med salt og pepper. Stek formen i ovnen i 8-12 minutter, til fisken er gjennomstekt.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek baconet, pastinakken og rosenkålen i 5-7 minutter, til pastinakken begynner og bli gjennomstekt og har fått litt farge. Ha i ertene de siste 2 minuttene av steketiden. Krydre med pepper og eventuelt litt salt. Finhakk kruspersillen fra urtepakken, og vend den inn med grønnsakene og baconet.
Hell vannet av blomkålbukettene, og kjør dem sammen med en stavmikser eller i en blender sammen med 1 dl melk og 1 ts smør til en glatt krem. Smak til med salt og pepper.
595 kcal. Protein: 54 g. Karbohydrater: 28 g. Fett: 26 g. *Hvorav mettet fett: 9 g.
Vel bekomme!