Palak halloumi - indisk spinatgryte med halloumi, servert med ovnsbakt blomkål, raita og basmatiris
Glutenfri

Palak halloumi - indisk spinatgryte med halloumi, servert med ovnsbakt blomkål, raita og basmatiris

4.31 (95)
Under 30 min
12 Ingredienser
Palak paneer er en klassisk indisk curry laget med den indiske ferskosten paneer i spinatsaus. Her er en variant av retten med halloumiost.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Blomkål
½ stk
Basmatiris
125 g
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Ingefær
1 bit
Rød chili
1 stk
Garam masala
1 pakke
Liten kokosmelk
1 boks
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
Spinat
100 g
Vann
1 dl
Halloumi
200 g
(Melk, Laktose)
Raita
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
778 kcal
Fett:
42 g
Karbohydrater:
64 g
Protein:
35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp retten med litt ristede cashewnøtter.

Varm opp stekeovnen til 200 grader. 
 Del blomkålen i mindre buketter. Fordel blomkålbukettene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek dem i ovnen i omtrent 20 minutter.
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og finhakk sjalottløken, hvitløken og ingefæren. Rens og finhakk chilien. Varm opp en stor stekepanne eller en tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken, ingefæren og chilien i 3–4 minutter, til løken er blank. Bland inn garam masala-krydderet, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha i kokosmelken, grønnsaksbuljongen og omtrent 1 dl vann, og la det småkoke i 5–10 minutter, eller til resten av retten er klar.
 Skyll spinaten i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek spinaten i omtrent 2 minutter, til den har falt sammen. Ha spinaten over i en beholder, og kjør den glatt med en stavmikser eller blender. Bland spinatpuréen i gryten med kokosmelken, og gi det hele et lite oppkok. Smak til med salt og pepper.
 Del halloumien i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumiterningene i 3–4 minutter, eller til de har fått en gyllen skorpe. Vend halloumiterningene inn i spinatgryten rett før servering.
Server raitaen til retten.
Vel bekomme!