Soyastekt lyr med mangodressing, ris og stekt hjertesalat med agurk- og vårløksalat
Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Basmatiris
1 pakke
Mangopuré
1 boks
Lime
1 stk
Agurk
1 stk
Vårløk
1 pakke
Koriander
1 bunt
Hjertesalat
2 stk
Lyrfilet
675 g
Sesamfrø
1 pakke
Olivenolje
Salt
Soyasaus
Olje
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett litt krydder i risvannet for ekstra smak.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Bland mangopuréen sammen med saft fra halve limen, 4 spiseskjeer olje og litt salt i en serveringsskål.
Kutt agurken i terninger, finsnitt vårløken, og grovhakk korianderen. Ha grønnsakene og korianderen i en skål, og bland inn litt olivenolje og saften fra resten av limen.
Skyll og kutt hver hjertesalat i fire biter på langs. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek hjertesalatene med flatsiden ned i ca. 3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Ha hjertesalatene over på et serveringsfat, og strø over agurk- og vårløksalaten.
Ha litt ny olje i pannen du brukte til hjertesalaten, og varm den opp til middels høy varme. Skjær fisken i grove biter, og stek fiskebitene i ca. 2 minutter på hver side. Tilsett sesamfrøene mot slutten av steketiden, og smak til med ca. 5 spiseskjeer soyasaus.
Vel bekomme!