Indisk kylling tikka masala med fullkornsris og tomat- og agurksalat, servert med raita
Glutenfri

Indisk kylling tikka masala med fullkornsris og tomat- og agurksalat, servert med raita

4.22 (630)
Under 20 min
11 Ingredienser
Du finner denne populære retten på de aller fleste indiske menyer. Her får du er en rask versjon med krydret salat og frisk yoghurtdressing.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Fullkornsris
125 g
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½–1 stk
Sitron
½ stk
Garam masala
1 pakke
Sukker
½ ts
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Rødløk
½ stk
Tikka masala-paste
1 glass
(Cashewnøtter)
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Vann
1 dl
Raita
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
787 kcal
Fett:
36 g
Karbohydrater:
71 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt finhakket chili eller chilipulver i tomat- og agurksalaten, hvis du ønsker den litt sterkere.

 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og grovhakk hele rødløken. Skyll tomaten og agurken, og kutt dem i terninger. Bland sammen halvparten av løken, saften fra sitronen og ½ ts sukker i en skål. La det stå og trekke i 5 minutter, før du har i tomaten og agurken. Smak til med garam masala-krydderet og litt salt.
 Skjær kyllingen i mindre biter. Behold gjerne fettet på for bedre smak. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og resten av løken fra punkt 2 i 3–4 minutter, til kyllingen har fått en jevn stekeskorpe. Krydre med salt og pepper. Tilsett ønsket mengde av tikka masala-pasten og 1 dl vann, og la det hele småkoke i omtrent 1 minutt. Vend inn crème fraîchen, og la sausen småkoke i 2–3 minutter til. Smak til med salt og sukker. 
Server raitaen til retten.
Vel bekomme!