Smørstekt torsk med soyastekt brokkoli, epledressing og gulrot- og søtpotetmos
Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Gulrøtter
400 g
Søtpoteter
2 stk
Hønsebuljong
1 pakke
Eple
1 stk
Seterrømme
1 pakke
Sitron
1 stk
Brokkoli
1 stk
Torskefilet
675 g
Olje
Salt
Pepper
Soyasaus
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn litt finrevet parmesan i gulrot- og søtpotetmosen for ekstra god smak.
Skrell og kutt gulrøttene og søtpotetene i terninger. Ha grønnsaksterningene i en kjele, dekk dem med vann, og tilsett hønsebuljongen. Kok grønnsakene i 10-15 minutter, eller til de er møre.
Kutt eplet i små terninger. Bland epleterningene sammen med seterrømmen og saften fra halve sitronen i en serveringsskål.
Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek brokkolien i 2-3 minutter, til den har fått god farge, og tilsett 2 spiseskjeer soyasaus mot slutten av steketiden. Legg brokkolien til side i en serveringsskål.
Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp igjen til høy varme. Krydre fisken med salt og pepper. Stek fisken i 2-4 minutter på hver side. Ha 1 spiseskje smør i pannen mot slutten av steketiden, og bruk en spiseskje til å øse det smeltede smøret over fisken mens den steker.
Ha gulrot- og søtpotetterningene over i en skål, og ta vare på buljongvannet. Mos grønnsaksterningene til en jevn mos med en stavmikser eller en gaffel. Spe på med buljongvannet, litt og litt, til mosen har ønsket konsistens. Smak til med salt, pepper og saft fra resten av sitronen rett før servering. Vend inn litt smør for en fyldigere smak.
Vel bekomme!