Adams skinke- og brokkolipai servert med salat
Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Hvetemel
- melk
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Paideig
1 stk
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Strimlet skinke
1 pakke
Egg
2 stk
Revet mozzarella
1 pakke
Crispisalat
1 stk
Rød paprika
1 stk
Salt
Olivenolje
Melk
2 dl
Pepper
Olje
Hvetemel
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Legg brokkolibukettene med stilkene opp i paien, så unngår du at de svir seg.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Ha litt hvetemel på kjøkkenbenken, og bruk en kjevle til å kjevle ut paideigen. Legg paideigen i en smurt paiform. Trykk til langs kantene, slik at paien får sin karakteristiske form, og stikk små hull i deigen med en gaffel. Forstek paideigen i ovnen i ca. 7 minutter.
Kutt løken i tynne skiver, og skrell og press halvparten av hvitløken. Del brokkolien i mindre buketter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek skinkestrimlene i 3-4 minutter, eller til skinken er gyllen. Tilsett løken og hvitløken, og stek videre i ca. 3 minutter.
Knekk eggene i en skål, og visp dem sammen med 2 dl melk og litt salt og pepper.
Ha skinkeblandingen, brokkolien og eggeblandingen i den forstekte paideigen, og strø over mozzarellaen til slutt. Stek paien i ovnen i ca. 20 minutter, eller til paifyllet har stivnet.
Skyll crispisalaten og kutt den i grove biter. Kutt paprikaen i terninger. Ha salaten og paprikaen i en serveringsskål, og smak til med olivenolje, salt og pepper.
Vel bekomme!