Glutenfri
Klippfiskkarbonader med reker, kokte poteter, grønne erter og karriremulade med sitron
3.75 (108)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Skalldyr·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Sjalottløk
1 stk
Grønne erter
125 g
Smør
½ ss
Remulade
75 g
Karri
½ pakke
Sitron
½ stk
Klippfiskkarbonader
380 g
Lyngen-reker
100 g
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 692 kcal
- Fett:
- 38 g
- Karbohydrater:
- 45 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag gjerne en puré av ertene.
Skyll og kutt potetene i jevnstore biter. Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt løken i små terninger. Ha løken, ertene og ½ ss smør i en liten kjele, og varm forsiktig opp. Krydre med salt og pepper.
Bland remuladen og karrien i en liten skål, og smak til med saft fra halve sitronen, litt salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i
litt olje. Stek klippfiskkarbonadene i 1–2 minutter på hver side. Ha over rekene, og bland dem med karbonadene.
Kutt resten av sitronen i båter, og server dem og karriremuladen til retten.
Vel bekomme!