Sitruskrydret kylling med ovnsbakte grønnsaker, villris, lime og thaidressing

Sitruskrydret kylling med ovnsbakte grønnsaker, villris, lime og thaidressing

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Kyllingbryst med skinn
600 g
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Villris
1 pakke
Lime
1 stk
Thaidressing med mango
2 pakke
Olje
Salt
Pepper
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Press litt av limen over de ovnsbakte grønnsakene før servering.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i staver. Kutt rødløken i båter, og del brokkolien i mindre buketter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15-20 minutter, eller til de er møre.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 2-3 minutter på hver side, og krydre den med sitruskrydderet. Legg kyllingen oppå grønnsakene, og stek den i ovnen de siste 8-10 minuttene av grønnsakenes steketid, eller til den er gjennomstekt.
Kutt limen i båter. Server limebåtene og thaidressingen til retten.
Vel bekomme!