Aspargessuppe med egg og bacon servert med steinovnsbakte rundstykker
4.03 (79)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Banansjalottløk
1 stk
Asparges
1 bunt
Helmelk
5 dl
Hønsebuljong
1 pakke
Egg
1 pakke
Steinovnsbakte rundstykker
1 pakke
Baconterninger
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket hvitløk i aspargessuppen for ekstra god smak!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og finhakk banansjalottløken. Fjern de nederste 2-3 cm av aspargesene. Skrell og kutt de nederste 2/3 av hver asparges i grove biter. Aspargestoppene skal stekes sammen med baconet.
Varm opp en stor, tykkbunnet kjele med litt olje til høy varme. Stek aspargesbitene og løken i 2-3 minutter, til løken er blank. Tilsett melken og hønsebuljongen, kok opp, og la det småkoke i ca. 10 minutter.
Kok eggene i 9-10 minutter. Legg eggene i kaldt vann når de er ferdigkokte, skrell dem, og kutt dem i båter for servering.
Varm rundstykkene i ovnen i 7-8 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Stek baconet i 3-4 minutter, eller til det er gyllent og sprøtt. Stek aspargestoppene sammen med baconet i 1-2 minutter.
Bruk en stavmikser eller blender til å kjøre aspargessuppen glatt, og smak til med salt og pepper.
Server aspargessuppen med baconet, aspargestoppene, eggene og rundstykkene.
Vel bekomme!