Smørstekt torsk med asparges, gulrøtter, småpoteter og bearnéssaus
4.08 (64)
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Småpoteter
300 g
Asparges
1 bunt
Gulrøtter
3 stk
Torskefilet
375 g
Bearnéssaus
1 pakke
Salt
Pepper
Olje
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til fisken med litt sitronsaft for en friskere smak!
Kok småpotetene i lettsaltet vann i 15-18 minutter, til de er gjennomkokte. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til grønnsakene i punkt 4.
Fjern bunnene på aspargesene, og skrell forsiktig den nederste halvdelen av hver asparges. Skrell gulrøttene, og kutt dem i staver.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek fisken i 2-3 minutter på hver side. Krydre fisken med salt og pepper, og ha litt smør i stekepannen mot slutten av steketiden.
Kok gulrøttene sammen med potetene de siste ca. 5 minuttene av potetenes koketid. Ha i aspargesene når det gjenstår ca. 2 minutter av koketiden.
Varm opp bearnéssausen i en liten kjele på lav varme under omrøring.
Vel bekomme!