Indisk vegetargryte med nanbrød, koriander og eple
Ny oppskrift
Under 45 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Gulrøtter
2 stk
Purreløk
1/2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Garam masala
1/2 pakke
Chipotlemiks
1/2 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Moste tomater
1 flaske
Hvite bønner
1 boks
Eple
1 stk
Nanbrød
1/2 pakke
Drømmelett
1/2 pakke
Grana Padano
1 stk
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne litt revet sitron- eller limeskall i drømmeletten før servering for en friskere smak!
Sett stekeovnen på 220 grader. Du kan eventuelt bruke en brødrister om du har en tilgjengelig.
Skrell gulrøttene, snitt purreløken på langs og skyll i kaldt vann. Kutt gulrøttene i terninger, og kutt purreløken i tynne skiver. Skrell og finhakk hvitløken.
Varm opp en stor kjele med litt olje til høy varme. Stek purreløken, hvitløken og gulrøttene i 3-5 minutter, til løken er blank. Tilsett 2 dl vann, garam masalakrydderet, chipotlekrydderet, grønnsaksbuljongen og de moste tomatene. Kok opp, og la gryten småkoke i ca. 10 minutter.
Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Ha bønnene i gryten, og kok videre i 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Kutt eplet i små terninge, og ha i en skål for servering.
Varm nanbrødet i ovnen i 3-4 minutter.
Server gryten med eplebitene, nanbrødene, Gran Biraghi-osten og drømmeletten.
580 kcal. Protein: 32 g. Karbohydrater: 83 g. Fett: 10 g. *Hvorav mettet fett: 4 g.
Vel bekomme!