Fiskepudding i hvit saus med reker og bakt gulrot og knutekål

Fiskepudding i hvit saus med reker og bakt gulrot og knutekål

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
700 g
Gulrøtter
1 pakke
Knutekål
1 stk
Helmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Fiskepudding
700 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Reker
1 pakke
(Skalldyr)
Karri
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Smør
Hvetemel
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland karrikrydderet inn med grønnsakene før du steker dem.

Sett stekeovnen på 200 grader.
Kok potene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i to på langs og deretter i skiver på skrå. Skrell knutekålen, og kutt den i staver. Ha grønnsakene i en smurt ildfast form. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek formen i ovnen i 20-25 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte.
Smelt 2 ss smør i en kjele på middels varme. Rør inn 2 ss hvetemel, og spe med melken, litt og litt under omrøring. Sausen skal være ganske tykk. Kok opp mens du rører. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Rør om av og til.
Skjær fiskepuddingen i terninger. Ha fiskepuddingen i sausen, og la den trekke i ca. 5 minutter, til den er varm. Smak til med salt og pepper om ønskelig. Ha i rekene, og smak til med karrikydderet rett før servering.
Vel bekomme!