Fiskepudding i hvit saus med reker og bakt gulrot og knutekål
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Skalldyr·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
700 g
Gulrøtter
1 pakke
Knutekål
1 stk
Helmelk
5 dl
Fiskepudding
700 g
Reker
1 pakke
Karri
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Smør
Hvetemel
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland karrikrydderet inn med grønnsakene før du steker dem.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Kok potene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i to på langs og deretter i skiver på skrå. Skrell knutekålen, og kutt den i staver. Ha grønnsakene i en smurt ildfast form. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek formen i ovnen i 20-25 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte.
Smelt 2 ss smør i en kjele på middels varme. Rør inn 2 ss hvetemel, og spe med melken, litt og litt under omrøring. Sausen skal være ganske tykk. Kok opp mens du rører. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Rør om av og til.
Skjær fiskepuddingen i terninger. Ha fiskepuddingen i sausen, og la den trekke i ca. 5 minutter, til den er varm. Smak til med salt og pepper om ønskelig. Ha i rekene, og smak til med karrikydderet rett før servering.
Vel bekomme!