Sitronbakt torsk med smørsaus, knuste poteter og rosenkål
4.28 (64)
Under 35 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Rosenkål
200 g
Sitron
1/2 stk
Gressløk
1/2 pakke
Torskefilet
375 g
Matfløte
2 dl
Melk
1 dl
Smør
1 ss
Smør
80 g
Salt
Pepper
Olje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Damp rosenkålene i litt vann med smør for ekstra god smak.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell potetene, og kok dem i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt endene av rosenkålene, og fjern eventuelt stygge blader. Kutt hver rosenkål i to. Skjær ca. 80 g smør i små terninger. Finriv skallet (kun det gule) fra den halve sitronen på et rivjern. Finhakk gressløken.
Ha fisken i en ildfast form og gni den inn med sitronskallet og litt olje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i 10-12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
Ha fløten i en kjele, gi den et oppkok, og la den reduseres til ca. 1/3 av den opprinnelige mengden. Skru ned til lav varme og visp inn smøret, til du har en tykk saus. Vend inn gressløken og smak til med salt, pepper og saften fra den halve sitronen. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek rosenkålene i 3-4 minutter, og krydre dem med salt.
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 spiseskje smør. Spe på med 1/2 dl melk, litt og litt, til ønsket konsistens. Smak til med salt rett før servering.
Vel bekomme!