Pasta i mild ostesaus med kylling, asparges og ferske urter
Ny oppskrift
Under 25 min
9 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Gluten·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Hvetemel
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Banansjalottløk
1 stk
Helmelk
5 dl
Kremost med urter
1 pakke
Timian og bladpersille
1/2 pakke
Brokkoli
1/2 stk
Asparges
1 bunt
Prinsessefilet av kylling
450 g
Pasta fusilli
400 g
Grana Padano
1 stk
Smør
Hvetemel
Olivenolje
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Retten smaker også ypperlig som lunsj i morgen!
Sett en kjele med ca. 2 liter vann og litt salt på kok.
Skrell og finhakk banansjalottløken. Varm opp en kjele med 2 ss smør til middels høy varme. Stek banansjalottløken i 1-2 minutter. Rør inn 2 ss hvetemel, og spe på med melken. Sausen skal være ganske tykk. Rør inn kremosten, og la sausen småkoke i ca. 10 minutter. Rør om av og til.
Finhakk persillen fra urtepakken, og finhakk bladene fra et par stenger timian. Kutt brokkolien i små buketter, skrell stilken, og kutt den i staver. Kutt av den nederste delen av aspargesene, og kutt aspargesene i tre. Skjær kyllingen i mindre biter.
Kok pastaen i vannet fra punkt 1 i ca. 10 minutter. Tilsett brokkolien når det er ca. 5 minutter igjen av koketiden, og ha i aspargesene de siste 2 minuttene. Hell av vannet, og vend inn litt olivenolje eller smør før servering.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kyllingen i 3-5 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Krydre den med salt og pepper om ønskelig. Vend kyllingen inn i pastaen og grønnsakene før servering, eller server den ved siden av.
Smak til sausen med pepper. Riv grana padano-osten over sausen, rør om, og ha i persillen rett før servering.
Strø litt timian over retten ved servering.
Vel bekomme!