Pasta i mild ostesaus med kylling, asparges og ferske urter

Pasta i mild ostesaus med kylling, asparges og ferske urter

Ny oppskrift
Under 25 min
9 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Banansjalottløk
1 stk
Helmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Kremost med urter
1 pakke
(Melk, Laktose)
Timian og bladpersille
1/2 pakke
Brokkoli
1/2 stk
Asparges
1 bunt
Prinsessefilet av kylling
450 g
Pasta fusilli
400 g
(Gluten, Selleri)
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Smør
Hvetemel
Olivenolje
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Retten smaker også ypperlig som lunsj i morgen!

Sett en kjele med ca. 2 liter vann og litt salt på kok.
Skrell og finhakk banansjalottløken. Varm opp en kjele med 2 ss smør til middels høy varme. Stek banansjalottløken i 1-2 minutter. Rør inn 2 ss hvetemel, og spe på med melken. Sausen skal være ganske tykk. Rør inn kremosten, og la sausen småkoke i ca. 10 minutter. Rør om av og til.
Finhakk persillen fra urtepakken, og finhakk bladene fra et par stenger timian. Kutt brokkolien i små buketter, skrell stilken, og kutt den i staver. Kutt av den nederste delen av aspargesene, og kutt aspargesene i tre. Skjær kyllingen i mindre biter.
Kok pastaen i vannet fra punkt 1 i ca. 10 minutter. Tilsett brokkolien når det er ca. 5 minutter igjen av koketiden, og ha i aspargesene de siste 2 minuttene. Hell av vannet, og vend inn litt olivenolje eller smør før servering.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kyllingen i 3-5 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Krydre den med salt og pepper om ønskelig. Vend kyllingen inn i pastaen og grønnsakene før servering, eller server den ved siden av.
Smak til sausen med pepper. Riv grana padano-osten over sausen, rør om, og ha i persillen rett før servering.
Strø litt timian over retten ved servering.
Vel bekomme!