Erte- og myntesuppe med sprøstekt chorizo, egg og steinovnsbakte rundstykker
Ny oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Egg
2 stk
Banansjalottløk
1/2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Melk
5 dl
Hønsebuljong
1 pakke
Mynte
1/4 pakke
Grønne erter
500 g
Lime
1 stk
Chorizo
1 pakke
Steinovnsbakte rundstykker
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server suppen med litt rømme.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Kok eggene i 6-7 minutter. Hell vannet av eggene når de er ferdigkokte, skyll dem, og del dem i båter.
Skrell og grovhakk banansjalottløken og hvitløken. Varm opp en kjele med litt olje til middels varme. Stek banansjalottløken og hvitløken i ca. 2 minutter. Tilsett 2 dl vann, melken og hønsebuljongen, og gi det hele et oppkok.
Plukk bladene fra 2-3 myntestilker. Ha ertene og myntebladene i kjelen, og la det hele koke i 2-3 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser, og smak til med salt, pepper og saft fra limen.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek chorizoen i 3-4 minutter, eller til den er sprø.
Varm rundstykkene i ovnen i 5-6 minutter.
Ha eggebåtene i suppeskålene ved servering, og server rundstykkene ved siden av.
Vel bekomme!