Kreolske kyllinglår med soppsaus og ovnsbakte søtpotet- og kålrotstaver

Kreolske kyllinglår med soppsaus og ovnsbakte søtpotet- og kålrotstaver

Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
Kyllinglår
520 g
Garam masala
1 pakke
Chipotlemiks
1/2 pakke
Søtpoteter
2 stk
Kålrot
1 bit
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Aromasopp
1 pakke
Seterrømme
1 pakke
(Laktose)
Olje
Salt
Pepper
Soyasaus
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend inn litt finhakket persille med søtpotet- og kålrotstavene rett før servering.

Sett stekeovnen på 230 grader.
Fordel kyllinglårene i en ildfast form, og pensle dem med litt olje. Krydre kyllingen med garam masala-krydderet, chipotlemiksen og litt salt, og stek formen i ovnen i 30-40 minutter.
Skrell og kutt søtpotetene og kålroten i staver. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek grønnsakene i ovnen, under kyllingen, i ca. 20 minutter.
Finhakk løken, og skrell og finhakk hvitløken. Kutt soppen i båter. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek soppen i 3-4 minutter. Ha i løken og hvitløken og stek videre i ca. 1 minutt. Tilsett seterrømmen, 1 spiseskje soyasaus og 2 dl vann, kok opp, og la sausen småkoke i 3-4 minutter. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Vel bekomme!