Pannestekt torsk med kokte grønnsaker og poteter og dillsaus
Ny oppskrift
Under 40 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Hvetemel
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Dill
1/2 pakke
Gulrøtter
200 g
Brokkoli
1 stk
Torskefilet
375 g
Melk
Olje
Salt
Pepper
Smør
Hvetemel
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dill passer fint til fisk og skalldyr, og i salater som potetsalat eller en grønn salat.
Kok potetene i 25-30 minutter, eller til de er møre. Ha ekstra vann i kjelen, slik at du har plass til grønnsakene i punkt 3.
Finhakk dillen. Smelt 1 ss smør i en kjele, og rør inn 1 ss hvetemel. Spe på med 1 1/2 dl melk, litt og litt under omrøring, og kok opp. Smak til med salt og pepper og vend inn dillen. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Skrell og kutt gulrøttene i staver, og del brokkolien i buketter. Kok grønnsakene sammen med potetene de siste 4-5 minuttene av koketiden.
Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Krydre fisken med salt og pepper. Stek fisken i 2-4 minutter på den ene siden, snu, og stek videre i 2-4 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
456 kcal. Protein: 46 g. Karbohydrater: 38 g. Fett: 11 g. *Hvorav mettet fett: 4 g.
Vel bekomme!