Hjemmelaget tomatsuppe og pannekaker med kjøttboller, makaroni og eggebåter

Hjemmelaget tomatsuppe og pannekaker med kjøttboller, makaroni og eggebåter

Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Havregryn
  • olje
  • pepper
  • smør
  • sukker
Egg
6 stk
(Egg)
Helmelk
10 dl
(Melk, Laktose)
Sammalt hvetemel
2 1/2 dl
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Tomatpuré
3 ss
Hakkede tomater
1 boks
Hønsebuljong
1 pakke
Makaroni
100 g
(Gluten)
Kjøttboller
400 g
(Soya, Melk, Laktose)
Havregryn
Smør
Olje
Pepper
Sukker
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag pannekakerøren dagen før for å spare tid!

Smelt 3 ss smør. Rør sammen 4 egg og 8 dl melk. Tilsett melet, 2,5 dl havregryn og det smeltede smøret, og rør alt sammen til en jevn, klumpefri røre. La røren svelle i ca.15 minutter.
Sett en kjele med ca. 1 liter vann på kok.
Skrell hvitløken, og finhakk den og løken. Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken og hvitløken i 1-2 minutter, til løken er blank. Ha i 3 ss tomatpuré, og stek videre i ca. 2 minutter. Tilsett boksen med hakkede tomater og 5-6 dl vann, og rør inn hønsebuljongen. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Ha i makaronien, og la suppen småkoke i ca. 10 minutter. Rør om av og til.
Kok 2 egg i 8-10 minutter i vannet fra punkt 2. Skyll eggene i kaldt vann etter koking, skrell dem, og del dem i båter.
Varm opp en stekepanne med litt smør til middels lav varme. Hell litt av røren i pannen, og beveg på pannen, slik at røren fordeler seg jevnt. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden. Hold pannekakene varme frem til servering.
Ha litt olje i stekepannen du brukte til pannekakene, og varm den opp til middels høy varme. Stek kjøttbollene i 3-4 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Smak til suppen med salt, pepper og 1-2 ts sukker, og rør inn 2 dl melk rett før servering.
Vel bekomme!