Fiskegrateng med laks servert med kokte gulrøtter og erter
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
Gulrøtter
½ pakke
Laksefilet
500 g
Makaroni
300 g
Erter
1 pakke
Bechamelsaus
2 pakke
Panko
1 pakke
Smør
2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en luftigere grateng, vend inn to eggeplommer i sausen, og deretter to stivpiskede eggehviter.
Sett stekeovnen på 220 grader. Sett 2 liter vann på kok.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i terninger. Skjær laksen i terninger.
Kok pastaen i 4-5 minutter i vannet fra punkt 1, og hell deretter av vannet. Vend inn lakseterningene og bechamelsausen.
Ha blandingen fra forrige punkt over i en smurt ildfast form, strø over pankoen, og fordel litt smør på toppen. Stek formen i ovnen i 15-20 minutter, til formen er gyllen på toppen og fisken er gjennomstekt.
Kok opp 1 liter vann. Kok gulrøttene i vannet 4-5 minutter. Kok ertene sammen med gulrøttene de siste 2 minuttene av koketiden.
Vel bekomme!