Indisk vegetargryte med nanbrød, koriander og eple
3.79 (123)
Under 45 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Gulrøtter
2 stk
Purreløk
1/2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Garam masala
1/2 pakke
Chipotlemiks
1/2 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Moste tomater
1 flaske
Hvite bønner
1 boks
Eple
1 stk
Nanbrød
1/2 pakke
Drømmelett
1/2 pakke
Grana Padano
1 stk
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt revet sitron- eller limeskall i drømmeletten før servering for en friskere smak!
Sett stekeovnen på 220 grader. Du kan eventuelt bruke en brødrister om du har en tilgjengelig.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i terninger. Kutt purreløken i to på langs, skyll den i kaldt vann, og kutt den i tynne skiver. Skrell og finhakk hvitløken.
Varm opp en stor kjele med litt olje til høy varme. Stek purreløken, hvitløken og gulrøttene i 3-5 minutter, til løken er blank. Tilsett 2 dl vann, garam masala-krydderet, chipotlekrydderet, grønnsaksbuljongen og de moste tomatene. Kok opp, og la gryten småkoke i ca. 10 minutter.
Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Ha bønnene i gryten, og kok videre i 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Kutt eplet i små terninger, og ha terningene i en skål for servering.
Varm nanbrødet i ovnen i 3-4 minutter.
Server gryten med eplebitene, nanbrødene, grana padano-osten og Drømmeletten.
Vel bekomme!