Hjemmelagde fiskepinner med ovnsbakte grønnsaker, potetmos og eggesmør med gressløk
Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Egg·
- Fisk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Mandelpoteter
800 g
Egg
4 stk
Gulrøtter
400 g
Blomkål
1 stk
Panering
1 pakke
Seifilet
650 g
Gressløk
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Melk
Smør
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek grønnsakene med litt finhakket hvitløk for ekstra god smak!
Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell mandelpotetene og legg dem i en kjele. Dekk potetene med vann, og kok opp. Skru ned til middels varme, og la potetene trekke i 20-25 minutter, eller til de er møre.
Kok tre av eggene i ca. 10 minutter. Legg de ferdigkokte eggene i kaldt vann.
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter, og del blomkålen i mindre buketter. Fordel gulrøttene og blomkålbukettene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek grønnsakene i ovnen i 15-20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Visp sammen det siste egget i en skål, og ha paneringen i en annen skål. Skjær fisken i fiskepinnebiter, og krydre bitene med salt. Vend fiskepinnebitene først i egget, og deretter i paneringen.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek fiskepinnene i 2-3 minutter på hver side, til de har fått en gyllenbrun farge og er gjennomstekte. La stekepannen stå på lav varme frem til servering.
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 2 ss smør. Spe på med 2 dl melk, litt og litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.
Finhakk gressløken. Skrell eggene og kutt dem i terninger. Smelt 4 ss smør i en liten kjele, og vend inn eggene og gressløken. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!