Ovnsbakt laks med blomkål, sukkererter, kokte poteter og epledressing
Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
700 g
Blomkål
1 stk
Sukkererter
1 pakke
Laksefilet
600 g
Grønt eple
1 stk
Seterrømme
1 pakke
Sitron
1 stk
Olje
Smør
Pepper
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Mariner laksen i en blanding av soyasaus, limesaft, honning og hakket ingefær, hvitløk og chili!
Sett stekeovnen på 200 grader.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Del blomkålen i små buketter, og kutt sukkerertene i to. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels varme. Stek blomkålen i 2-3 minutter, til den er gyllen. Tilsett sukkerertene og 1 ss smør mot slutten av steketiden, og krydre med litt pepper.
Fordel laksen i en smurt ildfast form, og krydre med salt og pepper. Stek laksen i ovnen i 8-10 minutter.
Grovriv eplet på et rivjern, og klem saften ut med hendene. Vend eplet inn i rømmen, og smak til med saft fra sitronen.
Vel bekomme!