Japansk nudelsuppe med pak choi, aromasopp, nøtter og koriander

Japansk nudelsuppe med pak choi, aromasopp, nøtter og koriander

Ny oppskrift
Under 45 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olje
  • soyasaus
Gul løk
1 stk
Rød chili
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Ingefær
1/2 bit
Aromasopp
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Egg
4 stk
(Egg)
Eggenudler
1/2 pakke
(Gluten, Egg)
Gulrøtter
200 g
Pak choy
1 stk
Koriander
1/2 bunt
Lime
1 stk
Nøttemiks
1/2 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Olje
Soyasaus
1 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Suppen kan varieres med ulike ingredienser og garnityrer om du ønsker å lage den flere ganger.

Kok opp ca. 1 liter vann.
Finhakk løken og chilien. Skrell og press hvitløken. Skrell og finhakk ingefæren. Kutt aromasoppen i skiver.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek soppen til den er gyllenbrun, ha i halvparten av chilien og resten av grønnsakene fra punkt 2, og stek videre i 2-3 minutter, til løken er blank. Tilsett 7 dl vann, grønnsaksbuljongen og 1 ss soyasaus. Kok opp, og skru deretter ned til middels varme. La kraften trekke i ca 10 minutter, eller til resten av retten er ferdig.
Kok eggene i ca 7-9 minutter, og kjøl dem ned i kaldt vann.
Ha i nudlene i vannet fra punkt 1, og la dem koke i ca. 4 minutter. Sil av vannet, og skyll nudlene lett i kaldt vann.
Skrell og riv gulrøttene på et rivjern. Skyll og kutt pak choyen i skiver. Finhakk korianderen og kutt limen i båter. Skrell de ferdigkokte eggene, og kutt dem i store båter.
Fordel grønnsakene, resten av chilien, nudlene og eggebitene i suppeskåler. Hell over kraften, og topp med korianderen, saften fra limebåtene og nøttemiksen.
501 kcal. Protein: 28 g. Karbohydrater: 45 g. Fett: 22 g. *Hvorav mettet fett: 5 g.
Vel bekomme!