Hjemmelagde karbonader og stekt løk i rødvinssaus med ertepuré og ovnsbakte potetbåter og brokkoli
Ny oppskrift
Under 35 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- potetmel
- salt
Poteter
350 g
Brokkoli
1/2 stk
Grønne erter
250 g
Kjøttdeig
350 g
Gul løk
1/2 stk
Rødvinssaus
1 pakke
Potetmel
1/2 ss
Olje
Salt
Pepper
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til ertepuréen med laktosefritt smør.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skyll potetene, og kutt dem i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Stek brokkolien i ovnen sammen med potetene de siste ca. 8 minuttene av potetenes steketid.
Kok opp 1 dl vann med litt salt i en kjele. Tilsett ertene, og kok dem i ca. 4 minutter. Kjør ertene og kokevannet sammen til en glatt puré med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. La ertepuréen stå på lav varme frem til servering.
Bland kjøttdeigen sammen med 1/2 spiseskje potetmel og litt salt og pepper i en bolle. Spe på med 2-3 spiseskjeer vann. Form deigen til fire karbonader.
Kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stor stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek karbonadene i 3-4 minutter, til de har en jevn stekeskorpe. Ha i løken, og stek videre i ca. 2 minutter. Tilsett rødvinssausen, og la karbonadene og løken trekke i sausen i ca. 5 minutter på lav varme.
Vel bekomme!