Fyldig fiskegryte med potet, bacon, purreløk og revet gulrot

Fyldig fiskegryte med potet, bacon, purreløk og revet gulrot

Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
700 g
Gul løk
1 stk
Purreløk
1 stk
Seifilet
450 g
(Fisk)
Helmelk
10 dl
(Melk, Laktose)
Baconterninger
150 g
Gulrøtter
4 stk
Smør
Hvetemel
Salt
Pepper
Olje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til med malt muskatnøtt i punkt 3 for en ekstra god smak!

Skrell potetene, og kutt dem i terninger. Kok potetene i ca. 15 minutter, eller til de er møre.
Grovhakk løken. Kutt purreløken i to på langs, skyll den godt, og kutt den i tynne skiver. Skjær fisken i terninger.
Smelt 4 ss smør i en kjele, og stek løken i smøret på middels varme til den er blank. Bland inn 4 ss hvetemel, og spe med 8-10 dl melk, litt og litt, under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Ha purreløken, fisken og potetene i kjelen, og la det hele trekke i 5-6 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek baconterningene i 2-3 minutter, til de er gylne og sprø.
Skrell gulrøttene, og grovriv dem på et rivjern. Strø de revne gulrøttene og baconterningene over gryten ved servering.
Vel bekomme!