Fyldig fiskegryte med potet, bacon, purreløk og revet gulrot
Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
700 g
Gul løk
1 stk
Purreløk
1 stk
Seifilet
450 g
Helmelk
10 dl
Baconterninger
150 g
Gulrøtter
4 stk
Smør
Hvetemel
Salt
Pepper
Olje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til med malt muskatnøtt i punkt 3 for en ekstra god smak!
Skrell potetene, og kutt dem i terninger. Kok potetene i ca. 15 minutter, eller til de er møre.
Grovhakk løken. Kutt purreløken i to på langs, skyll den godt, og kutt den i tynne skiver. Skjær fisken i terninger.
Smelt 4 ss smør i en kjele, og stek løken i smøret på middels varme til den er blank. Bland inn 4 ss hvetemel, og spe med 8-10 dl melk, litt og litt, under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Ha purreløken, fisken og potetene i kjelen, og la det hele trekke i 5-6 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek baconterningene i 2-3 minutter, til de er gylne og sprø.
Skrell gulrøttene, og grovriv dem på et rivjern. Strø de revne gulrøttene og baconterningene over gryten ved servering.
Vel bekomme!