Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
Ristede pinjekjerner
Pinjekjerner
1 pakke
Stekt kapers
Kapers
½ glass
Hvitløksstekte grønnsaker
Aubergine
1 stk
Gul paprika
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Linguine al limone
Pasta (Hvete)
250 g
Egg (Egg)
2 stk
Snøfrisk (Melk, Laktose)
125 g
Sitron
¼ stk
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 873 kcal
- Fett 37 g
- Karbohydrater 101 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp gjerne retten med litt ruccola eller friske urter hvis du vil.
- Ristede pinjekjerner: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og rist pinjekjernene i 2–3 minutter, eller til de er gylne.
- Stekt kapers: Sil laken av kapersen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kapersen i 2–3 minutter eller til den er litt sprø. La kapersen renne av seg på et tørkepapir.
- Hvitløksstekte grønnsaker: Skyll og kutt auberginen og paprikaen i terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek auberginen i 2–3 minutter. Vend inn paprikaen og hvitløken, og stek grønnsakene i 2–3 minutter til, eller til auberginen er gyllen og mør.
- Linguine al limone: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
- Snøfrisksaus: Skill eggeplommene fra eggehvitene. Bland sammen eggeplommene, Snøfrisken, 1 ss olivenolje og litt salt og pepper i en skål. Skyll sitronen, og finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Bland sitronskallet inn i snøfrisksausen, og smak til med saft fra sitronen.
- Linguine al limone, fortsettelse: Bland snøfrisksausen inn i den ferdigkokte pastaen.
- Servering: Topp pastaen med de hvitløksstekte grønnsakene, de ristede pinjekjernene, de stekte kapersene og den revne Grande Premium-osten.