Ovnsbakt kyllingbryst med fargerike rotgrønnsaker, rosenkål og løksjy
Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- glutenfri soyasaus
- olje
- pepper
- salt
Rødbete
1 stk
Pastinakk
1 stk
Rosenkål
200 g
Poteter
400 g
Kyllingbryst
300 g
Sitruskrydder
1 pakke
Gul løk
1/2 stk
Olje
Salt
Pepper
Glutenfri soyasaus
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Press litt sitronsaft over grønnsakene før servering for friskere smak!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og kutt rødbeten og pastinakken i grove biter. Kutt hver rosenkål i to og potetene i fire. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20-30 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Stek kyllingen i ca. 2 minutter på hver side, og krydre med sitruskrydderet, salt og pepper. Ta stekebrettet ut av ovnen, legg kyllingen oppå grønnsakene, og stek kyllingen de siste 10-15 minuttene av grønnsakenes steketid, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Kutt løken i tynne strimler. Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken i 2-3 minutter, til den er gyllenbrun, og tilsett 2 dl vann og 2 ss glutenfri soyasaus. Kok opp, og la sjyen småkoke til resten av retten er ferdig.
Vel bekomme!