Ovnsbakt kyllingbryst med fargerike rotgrønnsaker, rosenkål og løksjy

Ovnsbakt kyllingbryst med fargerike rotgrønnsaker, rosenkål og løksjy

Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Bakepapir (kan sløyfes)
    • glutenfri soyasaus
    • olje
    • pepper
    • salt
    Rødbete
    1 stk
    Pastinakk
    1 stk
    Rosenkål
    200 g
    Poteter
    400 g
    Kyllingbryst
    300 g
    Sitruskrydder
    1 pakke
    Gul løk
    1/2 stk
    Olje
    Salt
    Pepper
    Glutenfri soyasaus
    Bakepapir (kan sløyfes)
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Press litt sitronsaft over grønnsakene før servering for friskere smak!

    Sett stekeovnen på 220 grader.
    Skrell og kutt rødbeten og pastinakken i grove biter. Kutt hver rosenkål i to og potetene i fire. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20-30 minutter, eller til de er gjennomstekte.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Stek kyllingen i ca. 2 minutter på hver side, og krydre med sitruskrydderet, salt og pepper. Ta stekebrettet ut av ovnen, legg kyllingen oppå grønnsakene, og stek kyllingen de siste 10-15 minuttene av grønnsakenes steketid, eller til kyllingen er gjennomstekt.
    Kutt løken i tynne strimler. Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken i 2-3 minutter, til den er gyllenbrun, og tilsett 2 dl vann og 2 ss glutenfri soyasaus. Kok opp, og la sjyen småkoke til resten av retten er ferdig.
    Vel bekomme!