Plukkfisk av lyr med bacon, råkostsalat og bladpersille

Plukkfisk av lyr med bacon, råkostsalat og bladpersille

Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Laktosefri melk
  • laktosefritt smør
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Mandelpoteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Eple
1 stk
Sitron
1/2 stk
Vårløk
1/2 pakke
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Lyrfilet
375 g
(Fisk)
Bladpersille
1/2 pakke
Baconterninger
1 pakke
Laktosefri melk
1 1/2 dl
Salt
Pepper
Olje
Olivenolje
Laktosefritt smør
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Salt fisken i 4-5 minutter og skyll den i kaldt vann før tilberedning for et fastere resultat.

Skrell mandelpotetene og legg dem i en kjele. Dekk potetene med vann, og kok opp. Skru ned til middels varme, og la potetene trekke i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell gulrøttene, og riv dem og eplet på et rivjern. Bland eplet og gulrøttene sammen i en serveringsskål, og smak til med saft fra den halve sitronen.
Finhakk vårløken, og skrell og press hvitløken. Skjær fisken i grove biter. Finhakk bladpersillen.
Kok opp ca. 1 liter vann med 1 teskje salt i en kjele. La fisken trekke i vannet, under lokk, i 6-8 minutter, eller til den flaker seg.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Stek baconet i ca. 3 minutter, eller til det er gyllent.
Hell vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 spiseskje laktosefritt smør. Spe på med 1 dl laktosefri melk, litt og litt, til potetmosen har ønsket konsistens.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek hvitløken og vårløken i 2-3 minutter. Ha i potetmosen og den ferdigkokte fisken, og mos fisken grovt inn i potetmosen. Spe på med ca. 1/2 dl laktosefri melk, litt og litt, under omrøring, til blandingen har ønsket konsistens. Smak til med olivenolje, salt og pepper rett før servering.
Topp retten med persillen og baconet.
Vel bekomme!