Plukkfisk av torsk med bacon og råkostsalat

Plukkfisk av torsk med bacon og råkostsalat

Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Melk
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Mandelpoteter
400 g
Gulrøtter
200 g
Eple
1 stk
Sitron
1/2 stk
Purreløk
1/2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Baconterninger
1/2 pakke
Salt
Pepper
Olje
Olivenolje
Smør
Melk
1 1/2 dl
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt laurbærblad og pepperkorn i vannet når du trekker fisken!

Skrell potetene, og legg dem i en kjele. Dekk potetene med vann, og kok opp. La potetene trekke i 20-30 minutter, eller til de er møre.
Skrell gulrøttene, og riv dem og eplet på et rivjern. Bland eplet og gulrøttene sammen i en serveringsskål, og smak til med saften fra den halve sitronen.
Kutt purreløken i to på langs, og skyll den godt i kaldt vann. Finhakk purreløken, og skrell og press hvitløken.
Kok opp ca. 1 liter vann med 1 ts salt i en kjele. Skjær fisken i grove biter. La fisken trekke i vannet, under lokk, i 6-8 minutter, eller til den flaker seg.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Stek baconet i ca. 3 minutter, eller til det er gyllent.
Hell vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt og litt, til potetmosen har ønsket konsistens.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken, hvitløken og purreløken i 2-3 minutter, til løken er blank. Ha i potetmosen og den ferdigkokte fisken, og mos fisken grovt inn i potetmosen. Spe på med ca. 1/2 dl melk, litt og litt, under omrøring, til blandingen har ønsket konsistens. Smak til med olivenolje, salt og pepper rett før servering.
506 kcal. Protein: 45 g. Karbohydrater: 41 g. Fett: 17 g. *Hvorav mettet fett: 7 g
Vel bekomme!