Ovnsbakt brosme i karri- og estragonsaus med knuste poteter og stekte grønnsaker
Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Fisk
Basisvarer:
- Hvetemel
- melk
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Karri
1/2 pakke
Estragon
1/2 bunt
Brosmefilet
375 g
Brokkoli
1 stk
Pastinakk
1 stk
Potetkrydder
1 pakke
Hvetemel
Melk
1 1/2 dl
Olivenolje
Olje
Pepper
Salt
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til sausen med litt sitronsaft rett før servering.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i 25-30 minutter, eller til de er møre.
Smelt 1 ss smør i en liten kjele, og rør inn karrien, estragonen og 1/2 ss hvetemel. Spe på med 1 1/2 dl melk, litt og litt, under omrøring, og gi sausen et oppkok. Smak til med salt og pepper.
Skjær fisken i porsjonsstykker. Legg fiskestykkene i en ildfast form, og hell over karri- og estragonsausen. Stek formen i ovnen i 9-13 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt pastinakken i små terninger. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek grønnsakene i ca. 5 minutter, til pastinakken er litt mør. Krydre med salt og pepper.
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og la dem dampe seg tørre i et lite minutt. Bruk en gaffel til å knuse potetene sammen med potetkrydderet, litt salt, litt pepper og 1 ss olivenolje.
492 kcal. Protein: 43 g. Karbohydrater: 42 g. Fett: 14 g. *Hvorav mettet fett: 4 g.
Vel bekomme!