Kylling tandoori
med kachumbersalat, mynteraita og hvitløksnanNy oppskrift
Under 45 min
21 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Ketsjup
- salt
- smør
- sukker
Ingefær
1 bit
Mynte
½ bunt
Koriander
½ bunt
Yoghurt naturell
1 pakke
Garam masala
1 pakke
Red rub-krydder
1 pakke
Lime
½ stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Basmatiris
135 g
Rødløk
1 stk
Lime
½ stk
Chiliflak
½ pakke
Ketsjup
½ ss
Salt
¼ ts
Sukker
1 ts
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
1 pakke
Mynte
½ bunt
Hvitløksfedd
1 stk
Nanbrød
2 stk
Smør
1 ss
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Lime
1 stk
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1417 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 217 g
- Protein:
- 71 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og finhakk ingefæren. Skyll all mynten og korianderen. Bland yoghurten, garam masala-krydderet, red rub-krydderet, ingefæren, halvparten av mynten og korianderen, litt salt og saften fra halve limen i en stor bolle. Skjær kyllinglårfiletene i to på tvers, så du får halve tynne fileter. Ha kyllingen i yoghurtblandingen, og la den stå i omtrent 15 minutter. Legg kyllingen på et stekebrett med aluminiumsfolie, og stek kyllingen midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomstekt. Sett på grillelementet de siste 5 minuttene av steketiden, og grill kyllingen. Krydre med salt og pepper.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver, og ha den i en skål. Press over saften fra resten av limen, og bland inn ønsket menge av chiliflakene, ½ ss ketsjup, ¼ ts salt og 1 ts sukker. Vend det sammen, og la det stå frem til servering.
Skyll og kutt halve agurken i terninger. Bland sammen yoghurten, agurken og resten av mynten i en servingsbolle. La raitaen stå på benken frem til servering.
Skrell og finhakk hvitløken. Smør nanbrødene med 1 ss smør, og dryss over den finhakkede hvitløken. Stek nanbrødene i ovnen de siste 3 minuttene av kyllingens steketid.
Skyll og kutt resten av agurken og tomaten i terninger. Kutt limen i båter. Ha agurken, tomaten og resten av korianderen i en serveringsbolle, press over saft fra limen, og vend det hele godt sammen.
Vel bekomme!