Kylling tandoori med kachumbersalat, mynteraita og hvitløksnan

Kylling tandoori

med kachumbersalat, mynteraita og hvitløksnan
Ny oppskrift
Under 45 min
21 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Ketsjup
  • salt
  • smør
  • sukker
Ingefær
1 bit
Mynte
½ bunt
Koriander
½ bunt
Yoghurt naturell
1 pakke
(Melk, Laktose)
Garam masala
1 pakke
Red rub-krydder
1 pakke
Lime
½ stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Basmatiris
135 g
Rødløk
1 stk
Lime
½ stk
Chiliflak
½ pakke
Ketsjup
½ ss
Salt
¼ ts
Sukker
1 ts
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
1 pakke
(Melk, Laktose)
Mynte
½ bunt
Hvitløksfedd
1 stk
Nanbrød
2 stk
(Hvete)
Smør
1 ss
(Melk)
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Lime
1 stk
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1417 kcal
Fett:
30 g
Karbohydrater:
217 g
Protein:
71 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Skrell og finhakk ingefæren. Skyll all mynten og korianderen. Bland yoghurten, garam masala-krydderet, red rub-krydderet, ingefæren, halvparten av mynten og korianderen, litt salt og saften fra halve limen i en stor bolle. Skjær kyllinglårfiletene i to på tvers, så du får halve tynne fileter. Ha kyllingen i yoghurtblandingen, og la den stå i omtrent 15 minutter. Legg kyllingen på et stekebrett med aluminiumsfolie, og stek kyllingen midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomstekt. Sett på grillelementet de siste 5 minuttene av steketiden, og grill kyllingen. Krydre med salt og pepper. 
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver, og ha den i en skål. Press over saften fra resten av limen, og bland inn ønsket menge av chiliflakene, ½ ss ketsjup, ¼ ts salt og 1 ts sukker. Vend det sammen, og la det stå frem til servering. 
 Skyll og kutt halve agurken i terninger. Bland sammen yoghurten, agurken og resten av mynten i en servingsbolle. La raitaen stå på benken frem til servering.
Skrell og finhakk hvitløken. Smør nanbrødene med 1 ss smør, og dryss over den finhakkede hvitløken. Stek nanbrødene i ovnen de siste 3 minuttene av kyllingens steketid.  
Skyll og kutt resten av agurken og tomaten i terninger. Kutt limen i båter. Ha agurken, tomaten og resten av korianderen i en serveringsbolle, press over saft fra limen, og vend det hele godt sammen. 
Vel bekomme!