Glutenfri
Butter chicken med masalapoteter og mangochutney
4.52 (69)
Under 30 min
17 Ingredienser
Butter chicken er en nydelig indisk rett full av smak. Dypp de gode masalapotetene i den fyldige sausen.
Butter chicken er en nydelig indisk rett full av smak. Dypp de gode masalapotetene i den fyldige sausen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Rødløk
½ stk
Ingefær
1 bit
Rød chili
1 stk
Garam masala
1 pakke
Mangochutney
1 glass
Smør
½ ss
Hvitløksfedd
2 stk
Rødløk
1 stk
Rød paprika
½ stk
Sitron
½ stk
Karri
1 pakke
Skivet kyllingfilet
300 g
Kryddersmør
½ pakke
Tomatpuré
½ ss
Butter chicken-paste
1 glass
Kremfløte
1½ dl
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 978 kcal
- Fett:
- 55 g
- Karbohydrater:
- 77 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Mariner gjerne kyllingen i yoghurt naturell for et enda mørere resultat.
Sett en ildfast form inn i stekeovnen, og varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til potetene.
Kutt potetene i grove terninger. Hvis du har tid kan du gjerne skrelle dem. Skrell rødløken og ingefæren, og finhakk rødløken, ingefæren og ønsket mengde av chilien. Kok potetene i 12–15 minutter, til de er møre.
Skrell hvitløken og rødløken. Kutt rødløken og paprikaen i grove biter, og grovhakk hvitløken. Skyll sitronen godt, og riv sitronskallet (kun det gule) på den fine siden av et rivjern. Ta formen ut av ovnen, og ha hvitløken, rødløken og paprikaen i formen. Vend inn sitronskallet, karrien, litt olje og litt salt og pepper i grønnsakene. Stek det hele i ovnen i 12–15 minutter.
Skjær kyllingen i biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i kryddersmøret. Stek kyllingen i et par minutter på hver side, til den er gyllen. Ha i tomatpuréen, og fres den med kyllingen i 3–4 minutter. Tilsett butter chicken-pasten. Ha i fløten, og la alt småkoke i omtrent 10 minutter.
Hell vannet av potetene, og ha dem over på en tallerken. Varm opp igjen kjelen til middels varme, tilsett ½ ss smør og stek rødløken, ingefæren og chilien i 2 minutter. Tilsett potetene, garam masala-krydderet og mangochutneyen, vend det godt sammen og stek det under omrøring i 5 minutter til. Smak til med salt og pepper.
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!