Indisk tikka masala med kylling, jasminris og frisk salat
4.2 (222)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Jasminris
250 g
Gul løk
1 stk
Kyllinglårfilet
600 g
Tikka masala-base
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Matfløte
3 dl
Agurk
1/2 stk
Tomater
2 stk
Hjertesalat
1 stk
Koriander
1/2 bunt
Olivenolje
Salt
Pepper
Olje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server retten med litt mangochutney.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Grovhakk løken, og skjær kyllingen i grove biter. Varm opp en stor stekepanne eller en stekegryte med litt olje til middels høy varme. Stek kyllingen i 3-4 minutter, eller til den har fått en fin stekeskorpe. Ha i løken, og stek videre i ca. 1 minutt.
Tilsett tikka masala-basen, de hakkede tomatene, matfløten og 2 dl vann, og kok opp under omrøring. La gryten småkoke i 5-8 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt.
Kutt agurken og tomatene i terninger. Skyll hjertesalaten, og kutt den i strimler. Bland grønnsakene sammen i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
Grovhakk korianderen fra urtepakken, og vend den inn i salaten, eller strø den over tikka masalaen ved servering.
Vel bekomme!