Glutenfri
Laktosefri
Vegetar
Meksikansk huevos rancheros
Stekte egg, bønner og tomatsaus, servert med avokado, lime og sprø maistortillaerNy oppskrift
Under 30 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Gul paprika
1 stk
Koriander
½ bunt
Three spice
½ pakke
Moste tomater
350 ml
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Egg
4 stk
Maistortillaer
1 pakke
Svarte bønner
1 pakke
Lime
½ stk
Avokado
1 stk
Lime
½ stk
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 610 kcal
- Fett:
- 24 g
- Karbohydrater:
- 73 g
- Protein:
- 26 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker myke tortillaer, eller vil spare tid, kan du tilberede maistortillaene etter anvisning på pakken.
Varm opp stekeovnen til 190 grader varmluft.
Skrell og finhakk hvitløken og sjalottløken. Skyll og finhakk chilien. Skyll og del paprikaene i terninger. Skyll og grovhakk omtrent halvparten av korianderstilkene.
Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek paprikaterningene i 2–3 minutter, eller til de er myke. Tilsett løken, hvitløken og chilien. Stek videre i 2–3 minutter, eller til løken er blank. Ha på korianderstilkene og tacokrydderet, og stek videre i omtrent 1 minutt. Vend inn de moste tomatene og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og la tomatsausen koke til resten av retten er klar. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Knekk eggene forsiktig i pannen, og stek eggene i 5–6 minutter eller til eggehviten har stivnet.
Fordel maistortillaene på en rist dekket med bakepapir, og pensle dem med olivenolje. Stek tortillaene i ovnen i omtrent 7 minutter.
Hell laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek bønnene i 3–4 minutter, eller til de har fått litt stekeskorpe. Finriv skallet fra limen (kun det grønne) på et rivjern. Ta stekeplaten av platen, og smak til med limeskallet, saft fra halve limen, salt og pepper.
Del avokadoen i to, og fjern steinen. Del avokadokjøttet i skiver. Grovhakk resten av korianderen, og del resten av limen i båter. Server avokadoskivene, den grovhakkede korianderen og limebåtene til retten.
Vel bekomme!