Gulrotsuppe med røde linser, kokos, appelsin og pitabrød
Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Rug
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Egg
4 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrøtter
400 g
Ingefær
1 bit
Gul løk
1 stk
Hønsebuljong
1 pakke
Røde linser
1 pakke
Kokosmelk
1 pakke
Appelsin
1 stk
Lime
1 stk
Sukkererter
1 pakke
Fullkornspita
1 pakke
Chiliflak
½ pakke
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett mer vann om du synes suppen blir for tykk!
Sett stekeovnen på 190 grader.
Kok opp 4 dl vann. Kok eggene i vannet i ca. 9 minutter. Ha i sukkerertene det siste minuttet.
Skrell hvitløken, gulrøttene og ingefæren. Finhakk hvitløken og løken. Grovriv gulrøttene på et rivjern, og finriv ingefæren.
Varm opp en vid kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken, hvitløken, ingefæren og gulrøttene i 2-3 minutter. Ha i 10 dl vann, linsene og hønsebuljongen, og la det småkoke i 10-12 minutter under lokk. Tilsett 1-2 dl mer vann om du ønsker en tynnere konsistens.
Ha kokosmelken i kjelen, og kok opp. Ta kjelen av platen, og kjør suppen sammen med en stavmikser eller i en blender. Smak til med saft fra appelsinen og limen. Smak til med salt og pepper.
Skyll både eggene og sukkerertene i kaldt vann. Skrell eggene, og del dem i båter. Kutt sukkerertene i strimler når de er avkjølt.
Fukt pitabrødene forsiktig med vann, og varm dem i ovnen i 3-4 minutter.
Topp suppeskålene med sukkerertene, og et lite dryss chiliflakes for de som ønsker en spicy suppe. Server med eggebåtene og pitabrødene.
Vel bekomme!