Sitronpanert torsk med maiskrem, ovnsbakte potetbåter og frisk salat
3.77 (69)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- smør
Poteter
700 g
Potetkrydder
1 pakke
Sitron
1 stk
Panering
1 pakke
Torskefilet
675 g
Mais
2 pakke
Kremfløte
11/2 dl
Salatmiks
1 pakke
Tomater
2 stk
Chiliflak
1/2 pakke
Olivenolje
Bakepapir (kan sløyfes)
Olje
Smør
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt krydder eller friske, finhakkede urter i paneringen for en ekstra smakfull vri på retten!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt potetene i båter, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn 2 ss olje og potetkrydderet. Stek potetene nederst i ovnen i 25-30 minutter, eller til de er gylne og møre.
Smelt 3 ss smør i en liten kjele. Finriv skallet fra sitronen (kun det gule) på et rivjern. Bland sitronskallet og paneringen med smøret.
Tørk av fisken med litt kjøkkenpapir eller et kjøkkenhåndkle. Skjær fisken i porsjonstykker, og fordel fiskestykkene i en smurt ildfast form. Fordel sitronpaneringen på fiskestykkene, og stek formen i ovnen i 10-12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt og flaker seg ved lett trykk.
Sil vannet av maisen. Ha maisen og fløten i en kjele, kok opp, og la det småkoke i ca. 5 minutter. Ta kjelen av platen, og kjør maisen og fløten sammen til en jevn krem med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Skyll salaten i kaldt vann, og kutt tomatene i biter. Bland tomatene og salaten sammen i en serveringsskål, og drypp over litt olivenolje.
Dryss chiliflakesene over salaten til de voksne.
Vel bekomme!