Sitronpanert torsk med maiskrem, ovnsbakte potetbåter og frisk salat

Sitronpanert torsk med maiskrem, ovnsbakte potetbåter og frisk salat

3.77 (69)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • smør
Poteter
700 g
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Sitron
1 stk
Panering
1 pakke
Torskefilet
675 g
(Fisk)
Mais
2 pakke
Kremfløte
11/2 dl
(Melk, Laktose)
Salatmiks
1 pakke
Tomater
2 stk
Chiliflak
1/2 pakke
Olivenolje
Bakepapir (kan sløyfes)
Olje
Smør
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt krydder eller friske, finhakkede urter i paneringen for en ekstra smakfull vri på retten!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt potetene i båter, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn 2 ss olje og potetkrydderet. Stek potetene nederst i ovnen i 25-30 minutter, eller til de er gylne og møre.
Smelt 3 ss smør i en liten kjele. Finriv skallet fra sitronen (kun det gule) på et rivjern. Bland sitronskallet og paneringen med smøret.
Tørk av fisken med litt kjøkkenpapir eller et kjøkkenhåndkle. Skjær fisken i porsjonstykker, og fordel fiskestykkene i en smurt ildfast form. Fordel sitronpaneringen på fiskestykkene, og stek formen i ovnen i 10-12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt og flaker seg ved lett trykk.
Sil vannet av maisen. Ha maisen og fløten i en kjele, kok opp, og la det småkoke i ca. 5 minutter. Ta kjelen av platen, og kjør maisen og fløten sammen til en jevn krem med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Skyll salaten i kaldt vann, og kutt tomatene i biter. Bland tomatene og salaten sammen i en serveringsskål, og drypp over litt olivenolje.
Dryss chiliflakesene over salaten til de voksne.
Vel bekomme!