Pannestekt laks med ovnsbakte gulrøtter, agurksalat, potetmos og rømme
Ny oppskrift
Under 35 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Laktosefri melk
- laktosefritt smør
- olje
- pepper
- salt
Mandelpoteter
400 g
Gulrøtter
400 g
Agurk
1/2 stk
Sitron
1/2 stk
Laksefilet
325 g
Laktosefri lettrømme
1/2 pakke
Laktosefri melk
1 dl
Olje
Salt
Pepper
Laktosefritt smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til agurksalaten med litt sukker og eddik om du ønsker en syltet versjon.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell mandelpotetene, og legg dem i en kjele. Dekk potetene med vann, og kok opp. Skru ned til middels varme, og la potetene trekke i 20-25 minutter, eller til de er møre.
Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Fordel gulrotstavene i en ildfast form og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i ca. 20 minutter, eller til gulrøttene er gjennomstekte.
Skjær agurken i tynne skiver med en ostehøvel eller et mandolinjern. Ha agurkskivene i en serveringsskål, og smak til med salt og saft fra sitronen.
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl laktosefri melk, litt og litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek fisken i 2-4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
Server laksen med potetmosen, rømmen, gulrøttene og agurksalaten.
Vel bekomme!