Stekt kveitefilet med honningbakte regnbuegulrøtter i sennepsvinaigrette, rødvinssaus og kokte poteter
20-30
Glutenfri
Laktosefri

Stekt kveitefilet med honningbakte regnbuegulrøtter i sennepsvinaigrette, rødvinssaus og kokte poteter

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Honningbakte regnbuegulrøtter i sennepsvinaigrette

regnbuegulrøtter
Regnbuegulrøtter
400 g
honning
Honning
1 pakke
sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
1 pakke

Stekt kveitefilet

kveitefilet m/skinn
Kveitefilet m/skinn (Fisk)
375 g
Smør (Melk)
1 ts

Rødvinssaus

rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke

Tilbehør

dill
Dill
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 692 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 53 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pisk gjerne inn 1 ss smør i sausen rett før servering.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.    
  3. Honningbakte regnbuegulrøtter i sennepsvinaigrette: Skrell eller skyll gulrøttene, og del dem i to eller fire på langs avhengig av størrelsen. Ha honningen i en liten kjele, og varm opp på middels varme i 1 minutt, til honningen er flytende. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Ringle honningen over gulrøttene, og stek dem midt i ovnen i omtrent 20 minutter.  
  4. Stekt kveitefilet: Skjær skinnet av fisken, og kutt den i porsjonsstykker. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ts smør. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper.    
  5. Rødvinssaus: Ha sausen over i en liten kjele, og varm opp på middels varme under omrøring.
  6. Honningbakte regnbuegulrøtter i sennepsvinaigrette, fortsettelse: Ta de ferdigstekte gulrøttene ut av ovnen, og vend inn sennepsvinaigretten.
  7. Servering: Skyll og tørk dillen, og plukk bladene av stilkene. Topp gulrøttene med dillen.