Hjemmelagde karbonader med speilegg, stekt løk, ertepuré, potet og gulrot

Hjemmelagde karbonader med speilegg, stekt løk, ertepuré, potet og gulrot

Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg

Basisvarer:
  • Laktosefri melk
  • laktosefritt smør
  • olje
  • salt
  • sukker
Poteter
400 g
Gulrøtter
200 g
Gul løk
1 stk
Kjøttdeig
350 g
Kjøttkakekrydder
1 pakke
Grønne erter
250 g
Egg
2 stk
(Egg)
Bladpersille
1/2 pakke
Sukker
1 ts
Salt
Olje
Laktosefri melk
Laktosefritt smør
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek og smak på ca. 1 ts av karbonadedeigen før du steker resten, og juster smakene etter behov.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er møre. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til gulrøttene i punkt 7.
Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Kutt løken først i to og deretter i tynne skiver.
Bland kjøttdeigen sammen med kjøttkakekrydderet, 1 ss vann og litt salt i en bolle. Fukt hendene med litt vann, og form deigen til to omtrent like store karbonader.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek karbonadene i ca. 2 minutter på hver side, til de har fått en jevn stekeskorpe. Ha karbonadene over i en ildfast form, og stek dem videre i ovnen i 8-10 minutter.
Varm opp stekepannen med 2 spiseskjeer smør til middels høy varme. Stek løken i 4-5 minutter, og tilsett 1 teskje sukker og litt salt. Ha det hele over i en liten kjele og la det stå på lav varme frem til servering. Skyll stekepannen.
Kok gulrøttene sammen med potetene de siste 3-4 minuttene av potetenes koketid.
Kok opp ca. 1 dl laktosefri melk i en liten kjele. Ha i ertene, og kok i et lite minutt. Kjør ertene og melken sammen til en glatt puré i en blender eller med en stavmikser. Smak til med salt.
Ha litt olje i stekepannen, og varm den opp igjen til middels høy varme. Knekk eggene i pannen, og stek dem i 2-3 minutter.
Grovhakk bladpersillen og vend den inn med potetene og gulrøttene før servering.
Vel bekomme!