Hjemmelagde fiskekaker av hyse og røkt laks med kokte poteter og agurksalat
Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Egg
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Poteter
400 g
Bladpersille
1/2 pakke
Vårløk
1/2 pakke
Hysefilet
375 g
Røkt laks
100 g
Glutenfri panering
1/4 pakke
Agurk
1 stk
Sitron
1 stk
Egg
1 stk
Olje
Salt
Pepper
Sukker
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha 1 ss smør i pannen når du steker fiskekakene for ekstra god smak!
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er møre.
Finhakk bladpersillen, og kutt vårløken i skiver. Skjær hysen i grove biter og laksen i små biter. Knekk 1 egg i et litermål.
Ha hysebitene, paneringen og litt salt og pepper i litermålet med egget, og bruk en stavmikser til å kjøre blandingen jevn. Vend laksebitene, bladpersillen og halvparten av vårløken inn i fiskefarsen. Fukt hendene med vann, og form fiskefarsen til 2 omtrent like store fiskekaker.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek fiskekakene i 3-4 minutter, eller til de er gjennomstekte. Snu fiskekakene jevnlig, slik at de får en fin stekeskorpe.
Skjær agurken i skiver med en ostehøvel eller en mandolin. Bland agurken sammen med saften fra sitronen, 1 ts sukker og litt salt i en serveringsskål.
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen og vend inn resten av vårløken.
Vel bekomme!