Grønn curry med kylling, fullkornsris og linebåter

Grønn curry med kylling, fullkornsris og linebåter

4.18 (118)
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • soyasaus
    • sukker
    Liste
    Liste
    Bilder
    Fullkornsris
    1 pakke
    Ingefær
    1/2 bit
    Rødløk
    1 stk
    Gulrøtter
    200 g
    Spisspaprika
    1 stk
    Strimlet kyllingfilet
    300 g
    Grønn currypaste
    1/2 pakke
    Lett kokosmelk
    1/2 boks
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Lime
    1 stk
    Vårløk
    1 pakke
    Soyasaus
    Olje
    Sukker
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Om du vil spare litt tid, kan kyllingen tilsettes rå i suppen, og trekke til den er gjennomkokt.

    Tilbered risen som anvist på pakken.
    Skrell ingefæren, og finhakk den og rødløken. Skrell gulrøttene, og kutt dem i skiver. Rens paprikaen, og kutt den i strimler.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i ca. 1 minutt, til den har fått litt farge. Tilsett grønnsakene fra punkt 2, og stek videre i 2-3 minutter, til løken er blank. Rør ut 1/4 av currypasten i blandingen, og tilsett kokosmelken, hønsebuljongen og ca. 1,5 dl vann. Currypasten er sterk, så smak deg frem. Kok opp, og la curryen småkoke frem til servering.
    Kutt halve limen i båter, og grovhakk vårløken.
    Smak til suppen med soyasaus, 1 ts sukker, saft fra resten av limen og eventuelt mer currypaste. Ha vårløken i suppen rett før servering, og server med risen og limebåtene.
    518 kcal. Protein: 42 g. Karbohydrater: 51 g. Fett: 16 g. *Hvorav mettet fett: 11 g.
    Vel bekomme!