Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Gurkemeie (kan sløyfes)
- olje
- salt
- saltredusert soyasaus
- vann
Blomkål
2 stk
Sitrongress
4 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Ingefær
1 bit
Grønn currypaste
1 pakke
Kokosmelk
1 pakke
Limesaft
4 ss
Gurkemeie (kan sløyfes)
2 ts
Saltredusert soyasaus
4 ss
Salt
Olje
Vann
6 dl
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du skulle ha rester i kjøleskapet, smaker denne nydelig med alle typer kjøtt og fisk!
Del blomkålene i små biter. Finhakk hvitløken. Fjern det ytterste laget av sitrongresset, og knus sitrongresset med bakenden av en kniv. Finriv eller finhakk ingefæren.
Ha litt olje i bunnen av en kjele, og stek hvitløken, ingefæren, sitrongresset og currypasten.
Ha blomkålbitene i kjelen, og rør godt. Tilsett deretter kokosmelken, 6 dl vann, 4 ss soyasaus, 2 ts gurkemeie og limesaften, og la det hele småkoke i ca. 20 minutter.
Ta ut sitrongresset, og kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender.
Smak til suppen med litt salt, og server.
Vel bekomme!