Thai-inspirert blomkålsuppe

Thai-inspirert blomkålsuppe

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Gurkemeie (kan sløyfes)
    • olje
    • salt
    • saltredusert soyasaus
    • vann
    Blomkål
    2 stk
    Sitrongress
    4 stk
    Kinesisk hvitløk
    1 stk
    Ingefær
    1 bit
    Grønn currypaste
    1 pakke
    Kokosmelk
    1 pakke
    Limesaft
    4 ss
    Gurkemeie (kan sløyfes)
    2 ts
    Saltredusert soyasaus
    4 ss
    Salt
    Olje
    Vann
    6 dl
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Hvis du skulle ha rester i kjøleskapet, smaker denne nydelig med alle typer kjøtt og fisk!

    Del blomkålene i små biter. Finhakk hvitløken. Fjern det ytterste laget av sitrongresset, og knus sitrongresset med bakenden av en kniv. Finriv eller finhakk ingefæren.
    Ha litt olje i bunnen av en kjele, og stek hvitløken, ingefæren, sitrongresset og currypasten.
    Ha blomkålbitene i kjelen, og rør godt. Tilsett deretter kokosmelken, 6 dl vann, 4 ss soyasaus, 2 ts gurkemeie og limesaften, og la det hele småkoke i ca. 20 minutter.
    Ta ut sitrongresset, og kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender.
    Smak til suppen med litt salt, og server.
    Vel bekomme!