Kylling tandoori
med mynteraita, hvitløksnan, lettsyltet rødløk, friske grønne -væesaker og basmatirisNy oppskrift
Under 45 min
16 Ingredienser
Yoghurtmarinert og saftig kylling sammen med nystekt nan med smør og hvitløk og en frisk mynteraita er en indisk klassiker for hele familien.
Yoghurtmarinert og saftig kylling sammen med nystekt nan med smør og hvitløk og en frisk mynteraita er en indisk klassiker for hele familien.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- salt
- smør
Yoghurt naturell
1 pakke
Garam masala
1 pakke
Red rub-krydder
1 pakke
Lime
½ stk
Kyllingbryst med skinn
420 g
Basmatiris
135 g
Rødløk
1 stk
Lime
½ stk
Agurk
½ stk
Mynte
1 pakke
Yoghurt naturell
1 pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Nanbrød
2 stk
Smør
2 ss
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Koriander
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1102 kcal
- Fett:
- 26 g
- Karbohydrater:
- 145 g
- Protein:
- 72 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Mariner gjerne kyllingen dagen før.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Bland yoghurten, mesteparten av garam masala-krydderet, red rub-krydderet, litt salt og saften fra halve limen i en stor bolle. Skjær kyllingbrystene i to på langs, så du får halve tynne fileter. Ha kyllingen i yoghurtblandingen, og la den stå i omtrent 15 minutter. Legg kyllingen på et stekebrett med aluminiumsfolie, og stek kyllingen midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver, og ha den i en skål. Press over litt saft fra limen, og bland inn litt salt. Kutt resten av limen i båter.
Skyll og kutt den halve agurken i terninger. Skyll og plukk myntebladene av stilkene. Kutt bladene i tynne strimler. Bland yoghurten og resten av garam masala-krydderet i en skål, og vend inn agurken og myntebladene. La raitaen stå på benken frem til servering. Kutt resten av limen i båter.
Finhakk den halve hvitløken. Smør nanbrødene med 2 ss smør, og dryss over den finhakkede hvitløken. Stek nanbrødene i ovnen de siste 3 minuttene av kyllingens steketid.
Skyll og kutt resten av agurken i tynne staver. Skyll og kutt tomaten i skiver. Skyll og grovhakk korianderen. Fordel den lettsyltede rødløken, agurkstavene og tomatskivene på et serveringsfat, og server korianderen, limebåtene, nanbrødene og raitaen til retten.
Vel bekomme!